Actueel

Kinderraad op Dolfijn

Dit schooljaar zijn we op Dolfijn gestart met een nieuwe kinderraad. Uit elke stamgroep van de midden- en bovenbouw hebben kinderen zich opgegeven en verkiesbaar gesteld. Na een presentatie in de stamgroep heeft er een stemming plaatsgevonden en zijn er acht kinderen verkozen. Zij zullen in ieder geval dit schooljaar hun klas vertegenwoordigen. 


Door deelname aan de kinderraad maken de kinderen kennis en doen ze ervaringen op met democratische beginselen. Zij hebben actief zeggenschap over het onderzoeken van en het meebeslissen over de inhoud en vormgeving van wat er in de school gebeurt. Onderwerpen die spelen in de stamgroep nemen ze mee naar de vergaderingen. Daarnaast kunnen ook de stamgroepleiders en de directie punten inbrengen. In een vaste structuur leren de kinderen vergaderen, notuleren en actiepunten opstellen waardoor de ideeën werkelijk uitgevoerd kunnen gaan worden. 


Op dit moment wordt de mogelijkheid voor een sponsorloop onderzocht waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Ook is de wens van veel kinderen dat het plein minder modderig is bij slecht weer. Een oplossing die nu bekeken wordt is het laten leggen van kunstgrasmatten.  

Op de foto van links naar rechts Vooraan: Anniek (Zeester), Wieke (Zeeotter), Livia (Papegaaiduiker), Laura (Walrus) Achteraan: Daan (Orka), Julie (Walvishaai), Boris (Blobvis), Jolien (Albatros).
Media
  • Foto kinderraad