Actueel

Kennismakingsdag onderbouw

Aan het begin van het schooljaar is het thema ‘De groep, dat zijn wij’.
De oudste kleuters hebben de onderbouw verlaten en zitten nu in de middenbouw. De jongsten zijn ‘oudsten’ geworden en er zijn nieuwe kinderen bij gekomen. Alle Pinguïns, Zeehondjes en Zeepaardjes moeten dus weer aan elkaar wennen en ook aan hun nieuwe rol. Er worden veel activiteiten gedaan om elkaar goed te leren kennen, niet alleen de eigen stamgroep, maar ook de andere onderbouwgroepen. Daarom gaan we ook altijd met elkaar een dagje uit: de ‘kennismakingsdag’, maar die wordt door alle kinderen ‘schoolreisje’ genoemd.

Tijdens kringactiviteiten zijn de kinderen voorbereid over wat er gaat gebeuren en is er door de stamgroepleiders een toneelstukje opgevoerd.

Woensdag 9 september 2020 was het zover. Met een dubbeldekker naar het Openlucht Museum in Arnhem.’ De kinderen vonden het prachtig en natuurlijk wilde iedereen boven zitten. Dat kon gelukkig geregeld worden.
Aangekomen in Arnhem moest er natuurlijk iets gegeten en gedronken worden en daarna begon het programma. De Zeepaardjes en twee kleurgroepjes van de Pinguïns gingen op pad door het park en natuurlijk ook naar de speeltuin.
De Zeehondjes en de andere twee kleur- groepjes van de Pinguïns gingen met de tram naar het Kindererf. Daar aangekomen kregen zij allemaal een echte boerenzakdoek om en mochten zij op de boerderij meehelpen. In de keuken werd boter gemaakt en natuurlijk ook geproefd. In de stal werden de dieren verzorgd en er op het land moesten boontjes geplant worden. Op de Picknickweide hebben we allemaal samen geluncht en wisselden de groepen van programma. De dag vloog om, voordat we het wisten was het al tijd om terug te gaan. Het was wel heel rustig in de bus, want iedereen was moe…. zo moe dat er veel kinderen in slaap vielen. Om half vijf kwamen we bij school aan, waar alle ouders ons verwelkomden.

Media
  • Onderbouw 1
  • Onderbouw 2
  • Onderbouw 3
  • Onderbouw 4
  • Onderbouw 5