Actueel

Thema ZINTUIGEN in de middenbouw

Van 06 januari t/m 07 februari 2020 gaat ons thema over zintuigen. De kinderen leren, praten, tekenen en werken samen aan een muurkrant over de zintuigen. Als start hebben de kinderen allerlei dingen kunnen proeven(👅zoet en zout), ruiken ( 👃🏻pindakaas), horen ( 👂🏻gehoorkokers), voelen( 🤲🏻schuurpapier) en zien(👁 door een koker kijken). 
Daarna vertelden ze wat ze al wisten over de zintuigen, dat noemen wij “ Kennisoogst”. Op dit moment bedenken de kinderen vragen. Deze vragen gaan over wat ze willen leren over dit thema. Vervolgens gaan ze deze vragen uitzoeken en maken van de antwoorden die ze vinden een muurkrant.

Groep 3 heeft bijna nu alle letters geleerd en dit gaan we vieren met een echt letterfeest: ze gaan dan in 2-tallen een speurtocht doen door de school op zoek naar de letters en ze krijgen na afloop een mooi diploma. 
Daarna gaan ze met al die letters verder leren om woorden en zinnen te maken. Maar natuurlijk, wat nog leuker is, om te kunnen gaan lezen in allerlei mooie boeken📚.
De kinderen van groep 4 oefenen op dit moment sommen tot 100 en sommigen zijn al begonnen met het oefenen van tafels. Dit geldt zeker voor de kinderen van groep 5.
De vijfde-groepers hebben op vrijdag "groep 5 middag" (groep 3 en 4 zijn dan thuis). Op deze middag zijn zij begonnen met het maken van een werkstuk over een zelfgekozen onderwerp. 
Media
  • zintuigen