Actueel

Theatergroep 'Droogwater' op Dolfijn

In de week voor de kerstvakantie Heeft theatergroep 'Droogwater' een voorstelling bij ons gepeeld.
Met deze zelfgeschreven en geproduceerde voorstelling ‘Wow, de zee is van plastic’ vraagt theatergroep Droog Water op speelse wijze aandacht voor een actueel probleem: de plastic soep die onze oceanen en haar bewoners zo ernstig bedreigt.

 

Wow, de zee is van plastic!’ is een educatieve, humoristische, beeldende en vlotte theatervoorstelling, gericht op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Het is een interactieve stuk dat kinderen milieubewuster maakt. Niet alleen via de voorstelling maar ook dankzij aanvullend lespakket.

De theatergroep richt zich met deze voorstelling vooral op Nederlandse basisscholen, maar heeft inmiddels ook een aantal keren opgetreden op een internationaal kunstenfestival in de omgeving Kaapstad en in New York. De jeugd heeft tenslotte de toekomst en het probleem van de plastic soep is wereldwijd:

 

Als de vriendinnen Chloe en Gaia stiekem een mooie grote bal bij de buurvrouw stelen, verandert hun hele wereld. Op een woeste zee vol avontuur moeten ze erachter zien te komen waarom de eerst zo betoverend fraaie bal plots dor en bruin is geworden. De expeditie die volgt brengt de meisjes overal: van de Noordpool tot het tropisch regenwoud, van mister El P Bear naar Dopper de dolfijn. Maar de tijd dringt. Zal het ze lukken om het antwoord op hun missie te krijgen?

De voorstelling was een feest voor jong en oud. Alle kinderen van groep 4 tot n met groep 8 hebben actief meegedaan en genoten van de flitsende voorstelling.
We hopen 'Droogwater' nog een keer uit te kunnen nodigen.

Media
  • OIP